Mobiliteit van binnenuit

Ben Tiggelaar, de bekende schrijver en spreker over leiderschap, heeft in zijn promotie onderzocht welke technieken je kunt gebruiken om mensen te laten veranderen. De resultaten waren verrassend, maar als je erover nadenkt eigenlijk logisch. Van alle methodes die hij onderzocht, werkte er maar één: mensen vaker laten doen wat ze al kunnen. Alle andere richtingen van verandering zijn niet meer dan cosmetica en niet blijvend.

In mijn woorden: iemand kan alleen worden wat hij al is. ‘Leren’ betekent dan dat je steeds vaker de creatieve ingevingen vanuit je aangeboren talent volgt en je niet laat leiden door de gewoonte-impulsen van je ‘draken’-kant. Belangrijk daarbij is dat je talent niet gaat over wat je doet maar over de manier waarop. Je talent is niet ‘voetballer’, ‘monteur’ of ‘schrijver’. Als je het zo zou definiëren, kun je, volgens de uitkomst van het onderzoek van Ben Tiggelaar, nooit van beroep veranderen maar het alleen vaker gaan doen. Zoals ik naar talent kijk, kan dat echter juist wel. Jouw manier van doen neem je immers mee naar welk beroep of welke rol dan ook. Mijn eigen talent bijvoorbeeld is ‘verhelderen’. Deze Verhelderaar stopte ik zowel in mijn rol als directeur toen ik nog in de webwinkelwereld werkte, maar ik stop hem bijvoorbeeld ook in mijn rol als vader. Hij zit zelfs in mijn manier van voetballen: mijn heldere oog valt voortdurend op de veldbezetting en de kans op een steekpass.

Zo bekeken is leren dat je jouw manier steeds vaker inzet in welke omstandigheid of welke baan dan ook. Als je op deze manier je eigen kracht kent, kun je vanuit jezelf op zoek gaan naar het bedrijf, de afdeling of het beroep dat je op dit moment het beste past. Dat is mobiliteit van binnen uit.