Onze aanpak

Impactvol en laagdrempelig tegelijk    

Vlammen, zoals het werken met onze aanpak heet, kost je amper tijd en is zeer effectief. Het geheim is dat we ieders talent rechtstreeks benutten om je afdelings- of bedrijfsresultaten te laten groeien. Juist in die praktijk ontwikkel je ook ieders talent. De Vlam draait om 9 logische ingangen. Die leer je te gebruiken in de dagelijkse sturing aan je team, als resultaatgerichte coaching on the job. Bekijk deze infographic voor de hele aanpak in een oogopslag.  

Hoe je precies vlamt, hangt af van jouw eigenheid en specifieke bedrijfsvraagstuk. We starten daarom met een kernachtige talentcheck-in, telefonisch of live – en vrijblijvend natuurlijk. Daarna maken we een traject op maat, met de ingangen die je wilt gebruiken en in de ideale combinatie van een-op-eengesprekken, teamsessies en tools.  

Ons doel is dat je zoveel mogelijk zelf kunt. Een volledig digitale Vlam? Topidee! Je krijgt krachtige oefeningen voor de eerste zeven ingangen met je team. Daarna helpen we je bij de toepassing, met agendavoorstellen voor teammeetings en een slimme serie tweewekelijkse talentvonken. Dat zijn korte, sprankelende oefeningen en tips per mail of video die jou en je team prikkelen om mentaal lenig te werken. Op het eind van het traject bepaal je de opbrengst, zowel van de concrete resultaten als ieders leervraag. Zo haal je twee keer rendement!

 

1. Energie

Iedereen voelt aan of ergens energie in zit maar je weet niet waar het ‘m in zit. 
We leren je werken met 11 planbare energieprincipes. Zodra je ze inzet, verhoog je de energie.

Lees meer

2. Talent

Je bent zelf het instrument. Zelfkennis is daarom de start. Talent is de beste versie van jezelf. Je hebt hiermee een positief effect op je omgeving. Je benoemt je talent-in-1-woord. 

Lees meer

3. Draak

Je doet je talent niet altijd. Draken zijn je niet effectieve gewoontes. Je kiest er één om mee aan de slag te gaan. Met talent én draak is zo het menselijk kapitaal in kaart gebracht.    

Lees meer

4. Ideaal

Een inspirerend vergezicht activeert je talent. Je werkt aan je persoonlijke levensopdracht en/of de bestaansreden van je bedrijf. We helpen je ook de voor jou ideale omstandigheden te creëren.    

Lees meer

5. Resultaat

Een olifant moet je in kleine stukjes opeten. Je ideaal verdient een concreet resultaatdoel waardoor je letterlijk een stukje ervan waar maakt. Dit is tevens jouw bijdrage aan de organisatiedoelen.   

Lees meer

6. Tijd

Maak van de tijd je vriend. Een goed gekozen einddatum roept net genoeg spanning op om uit je draken te komen zonder stress. Je leert ook de realisatiefasering van het octaaf. 

Lees meer

7. Leervraag

Nu je jezelf kent en het resultaat waar je aan gaat werken, heb je een voorgevoel wat je wilt leren. Welke kwaliteit is aan de beurt om je eigen te maken? Zo kom je tot een leervraag die meereist.  

Lees meer

8. Toepassing

Wie wereldkampioen in zichzelf wil worden, moet trainen. We geven je Talentvonken door tips of opdrachten. Laagdrempelig, impactvol en relevant zodat je er meteen wat aan hebt.  

Lees meer

9. Opbrengst

Goed afronden is nog een hele kunst. In blessuretijd wil je niet verliezen. Stel je opbrengst vast, zowel qua resultaat als leren. Ook tijd om de oogst te vieren natuurlijk. 

Lees meer