Ik wil het een keer ervaren

Talent ontdekken  

De beste start voor het bouwen van je talentafdeling of talentbedrijf is het ontdekken van ieders unieke talent-in-1-woord. Jazeker, in één woord - of hoogstens een kort zinnetje. Talent is je geheel eigen manier van doen, die allerlei eigenschappen heeft maar zich laat samenvatten in één woord. Zo onthou je het tenminste. Het ontdekken van je talent-in-1-woord kan een magisch moment zijn. Opeens zie je de unieke waarde van wat je vanzelfsprekend vindt aan jezelf, en hoe al je eigenschappen samenhangen. 

Zelf de oefening doen

Mail ons op kees@hettalentbedrijf.nl en je krijgt de volledige oefening ‘Ontdek je talent-in-1-woord’, waarmee je stapsgewijs in zeven dagen je unieke talent kunt achterhalen. Dat kost je €19,95, die je alleen hoeft te betalen als je tevreden bent. Dus pas na de zeven dagen ontvang je een factuur. Voor wie het boek De talentafdeling. Hoe je ieders unieke talent ontdekt, benut en ontwikkelt!’ bestelt, is de oefening GRATIS. 

We helpen je natuurlijk ook graag live. Dan maken we altijd maatwerk. De info en voorbeelden hieronder zijn bedoeld om je op ideeën te brengen. Alle 9 ingangen van de Vlam kunnen aan bod komen. 

Workshop

In een halve dag ontdek je met je team ieders talent-in-1-woord. De workshop start met een uitleg over wat talent is en waarom je het niet altijd gebruikt (door je draken) en eindigt met een gesprek over wat je er in de praktijk mee kunt of wilt. Het is een geweldige ervaring om dit met elkaar te beleven. 

Masterclass

Ieder oefent meteen live met een ingang van de Vlam en krijgt van ons feedback. Zo leer je bijvoorbeeld direct je eigen vergadering talentvol te maken, de energieprincipes te gebruiken voor de inrichting van een management- of hr-instrument of zelf iemands talent benoemen. 

Talentendag

Een hele dag heeft natuurlijk meer mogelijkheden. Of je er nu een bedrijfsuitje van maakt ‘waar je echt wat aan hebt’, de kick-off van een intern traject verlevendigt, of een dag in de jaarlijkse heisessie onvergetelijk maakt. Bij uitstek leveren we hier maatwerk zodat de talentendag meteen bijdraagt aan je reguliere businessdoelen.

Voorbeeld masterclass

  • Titel: Resultaat met Talent
  • Opdrachtgever: gemeente Amsterdam
  • Evenement: volledige opleiding in de vorm van 7 masterclasses
  • Invalshoek: in 2012-2013 begeleidden wij een werkgroep in het stadsdeel Nieuw-West die daar talentmanagement introduceerde. Dit was zo succesvol dat de Amsterdamse School, de interne academy, wilde opschalen naar de hele gemeente. In een jaar tijd leidden wij 8 mastertalentbegeleiders op in het complete gedachtegoed (met ‘de Talentmanager’ als naslagwerk), die op hun beurt weer 25 talentbegeleiders onder hun hoede namen. Het programma is nu toegankelijk voor alle 12.000 ambtenaren van Amsterdam.

Voorbeeld talentendag

  • Titel: Ik ben een talent
  • Opdrachtgever: Amphia Ziekenhuis Breda
  • Evenement: eindejaars happening alle HR-medewerkers (60p.)
  • Invalshoek: iedereen is een uniek talent, alleen je doet het niet altijd. Na een, gezien de feestdagensfeer, luchtige lezing gingen groepjes van drie aan de slag met vragen en feedbackoefeningen om ieders talent ontdekken. Terug in de zaal presenteerde ieder dat en kreeg als dank voor een jaar hard werken een persoonlijk gemaakt ‘Handboek voor Talent’ van de HR-leiding.
Neem contact op
FPF_20150828_Het_Talentbedrijf047
Enkele opdrachtgevers. Referenties altijd mogelijk