Ik wil mijn team laten groeien

Talent ontwikkelen 

Nu er zoveel zo snel verandert, is aanpassen een voorwaarde voor succes. Wie het best leert, heeft een concurrentievoordeel. Als individu, team of organisatie. Wij helpen deze niveaus te integreren. Op persoonlijk niveau draait leren om mentale lenigheid. Immers, je hebt wel een talent maar je doet het niet altijd. In een team draait het om ontwikkeling in de samenwerking en in een organisatie om verandering van de cultuur. 

We werken met jou of je eigen hr-adviseurs of interne werkgroep. We zetten een aanpak op waarbij we de leervraag direct verbinden met ieders talent, de dagelijkse praktijk én het afdelings- of bedrijfsresultaat. Zo motiveer je de lijn en vermijd je de transferproblematiek van ‘training’ naar praktijk. Wij zorgen voor leren on the job zodat het zo weinig mogelijk tijd vraagt. Leren gaat over doen. Onze digitale talentvonken zorgen dat je alert blijft in de waan van de dag. 

Neem contact op 

Talent ontwikkelen kan in een gevarieerde context. Zie hieronder:

'De Talentafdeling', leertraject met open inschrijving helemaal gericht op teamleiders

START VOLGEND TRAJECT OP 6 JANUARI 2017. Meld je snel aan, de belangstelling is groot.

De eerste jaargang van dit leertraject was een immens succes. Het wordt gegeven door Jan de Dreu en Kees Gabriëls en sluit direct aan bij het boek 'De talentafdeling. Hoe je ieders unieke talent ontdekt, benut en ontwikkelt!'. Dit zei Jan Vellema, teamleider Intensive Home Treatment bij GGZ Noord-Holland-Noord en een van de deelnemers, spontaan: ‘Ik heb het ontzettend goed in de Talentenafdeling. Ik heb eigenlijk nog nooit zo'n goede opleiding gehad. Dat meen ik.’ En dit zei Remco Dost, teamleider Bedrijfsbureau bij Waterschap Rivierenland: 'Dit is een leerzaam traject dat mij diepe inzichten heeft gegeven in het werken met talent. Ieder blok weer zodanig boeiend dat ik de nieuwe inspiratie meteen toepaste in de praktijk.' Dit leertraject is een samenwerking met Stichting Pulsar Academie. Klik hier voor meer info, ook praktisch, en aanmelden.

Cultuurverandering

Cultuur is gedrag, en gedrag veranderen is niet makkelijk. Ons doel is dat iedereen betrokken raakt. Wij helpen je een relevante reden én een doel te vinden in de bedrijfsvoering. Liefst vanuit een ideaal. Dat brengt je ook bij focus in de cultuurverandering. Daarna zetten we een Vlam op waarmee je iedereen door een aantal fases heen helpt binnen een heldere tijd. Bovendien vertaalt elke afdeling de nieuwe cultuur naar haar eigen context. Om het nieuwe gedrag te oefenen, zetten we talentvonken in.

Teamontwikkeling

Samenwerking is meer dan ooit nodig, en talent daarvoor een fantastische ingang. Tegelijkertijd is het waardevol ieders draken te kennen. Uiteindelijk gaat het erom wat je met elkaar doet en wat je ermee bereikt. Vandaar dat we ook hier een Vlam-traject opzetten met de verbinding naar de concrete afdelingsresultaten.

Leiderschapsprogramma

Vind een nieuw evenwicht tussen aansturing en zelfsturing. Iedereen heeft een ander nodig om de beste versie van zichzelf te worden. Leiding is een prachtige rol hiervoor. Wij leren je on the job sturen, waarbij de groei van jou en je team direct is gekoppeld aan groei van je resultaten. Overigens helpen we ook bij zelfsturing, waarbij ieder leert naar zichzelf te kijken en elkaar te coachen.

Talentprogramma

Centraal staat het teamlid dat zijn talent ontdekt en ontwikkelt. Daar voegen we graag benutten (voor betere resultaten) aan toe. We betrekken de leidinggevenden erbij met speciale talentvonken, zodat zij hun teamleden ondersteunen. Bij grote organisaties leiden we interne talentbedrijvers op die blijvend het vuurtje aanwakkeren.

Neem contact op
FPF_20150828_Het_Talentbedrijf038

Mconomy


Opdrachtgever: Mconomy, razendsnelgroeiende groothandel in accessoires voor mobiele devices

Doel en aanpak: de bestaansreden, de WHY van Mconomy, overstijgt het fysieke product: ‘We improve ourselves to contribute to those around us and the generations after’. Het jonge team werkt keihard aan de snelle groei. Mconomy wil een Talentbedrijf worden om de WHY waar te maken en door persoonlijk en teamleren de resultaten te behalen. In 2014/2015 werken we uitvoerig met het MT, o.a. om de WHY helder te formuleren. In live sessies maken alle medewerkers kennis met de 9 ingangen van de Vlam. Vier Talentrekkers lopen voorop en volgen enkele masterclasses. Als volgende stap werd de Talentbedrijf leeraanpak integraal onderdeel van het jaarritme 2016, inclusief een nieuwe personal growth-cyclus en training-on-the-job met de tools.

Contact: Chang Ng, CEO. Talent: samen laten komen. Hendrik Postma, CFO. Talent: slim het spel spelen. Patty Beentjes, HR developer. Talent: gedaan krijgen.

Patty Beentjes: ''Ik doe ertoe maar dat mag je ook van mij verwachten'. Zo vat ik het samen. Enerzijds staat eigenheid centraal, anderzijds hoe je die inzet voor het team en het bedrijf. Het is superhandig om van jezelf en iedereen talent, draak en leervraag in 1 woord te kennen. Zo prikkelen we elkaar dagelijks op een luchtige maar heel werkzame manier. Voor mij zijn de energieprincipes een bonus! Ook hier: eenvoudig maar sterk handvat. Nu om de HR-tools mee in te richten."

Enkele opdrachtgevers. Referenties altijd mogelijk