Over ons

Ons ideaal

Wij helpen alle leidinggevenden van Nederland, van hoofdirectie tot ploegbaas tot ondernemer, waarde toe te voegen in hun vak. Met hen en hun teams bouwen we dagelijks aan Talentbedrijven, Talentafdelingen en Talentstartups. Niet vanuit een blauwdruk hoe het hoort maar vanuit een inspirerend gedachtegoed over mens en bedrijf. Uniciteit staat daarin centraal. Eigenheid en de zakelijke actualiteit zijn het aanknopingspunt. Direct rendement voor zowel mens als bedrijf is het doel.

Ons profiel

Het Talentbedrijf is een moderne organisatie, een ecosysteem van Talentbedrijvers onder leiding van Kees Gabriëls. Ieder werkt vanuit zijn unieke talent aan ons ideaal. Wij bouwen aan Talentbedrijven en Talentafdelingen, waar werken en leren samengaan. Net als bij ons zelf.

Kees Gabriëls

Talent: Verhelderen
Rollen: Oprichter van het Talentbedrijf. Werkt aan: klantopdrachten, lezingen, ontwikkelen van de app Talent ON, kennisbron voor een ieder.
Opleiding: Nyenrode
Ervaring: 22 jaar leiding gegeven in binnen- en buitenland in de e-commerce branche waarvan 15 jaar als directielid (zoals Bon’A Parte in Denemarken) en CEO (zoals Neckermann Nederland en België). Nu 7 jaar ondernemer als businessontwikkelaar. Nieuwste initiatief: Talent ON. De app voor dagelijkse talentcoaching voor teams.
Boek: The 7 Habits Of Highly Effective People, Stephen Covey en What to do when it is your turn (and it 's always your turn), Seth Godin.
Privé: Getrouwd met Carla, vader van Noortje (19), Pleun (17) en Finn (15). Woont in Breda.
Email: kees@hettalentbedrijf.nl
Mobiel: 06-46637115

"Bedrijfskunde is mijn passie! Twee ervaringen hebben mijn opvattingen hierover bepaald:
      1. Eén van mijn eerste directeuren had een dominante stijl die me erg ging tegenstaan.
      2. De verandering van postorder naar internet had meer nodig dan alleen een ‘blauwe’ aanpak van de bedrijfskant.
Over hoe je mensen meekrijgt, leerde je destijds op Nyenrode echter weinig. En in de praktijk vond ik dus ook niet echt een rolmodel. Toen ik op zoek ging naar een aanpak, verbaasde ik me over de scheiding tussen werken en leren die ik overal zag. Tussen toepassing en training. Tussen de lijn en HR. Tot ik in 2000 Jan de Dreu ontmoette, die meteen zei: ‘Organisaties zijn een gevolg, mensen de oorzaak’. Dat sloeg in als een bom. Ik had altijd aan gevolgbestrijding gedaan! Sindsdien werk ik dagelijks aan de verbinding tussen mens en bedrijf. Ieders unieke talent is die verbinding en leiding is bij uitstek de rol om dat te ontwikkelen. Mensen hebben iemand anders nodig om de beste versie van zichzelf te worden. Het is geweldig als je daar als leidinggevende een steentje aan kunt bijdragen. Ooit heb ik mijn levensopdracht gevonden, nu mag ik er elke dag aan werken: van het bedrijfsleven een inspirerende plek maken."

Jan de Dreu 

Talent: De onderwijzer
Rollen: Docent Pulsar Academie, bevorderen van talentbewustzijn middels: lezingen, workshops, opleidingen en bedrijfsimplementaties.
Opleiding: Bedrijfskunde Erasmus Universiteit Rotterdam.
Ervaring: 15 jaar interim management, 25 jaar management consultancy, 15 jaar Hoofd Pulsar Academie (3-jarige opleiding veranderkundige.) 
Boek: Gerard Endenburg, Sociocratie. 
Privé: Geboren 1949, man van Erica, vader van Anna, grootvader van Noah en Daniel.  
Email: jan@hettalentbedrijf.nl
Mobiel: 06-16576358

"Al mijn hele leven ben ik geïntrigeerd door het ambacht in de mens. Als kind van 7 kon ik uren kijken naar het werken van de slager, de bakker, de putjesschepper. Bij mijn interim opdrachten was mijn inzet altijd de gewenste verandering te realiseren via de reeds aanwezige bekwaamheden. Mij viel toen op dat veel professionals hun licht onder de korenmaat plaatsen. Ze houden zich in en geven niet hun beste kunnen. Dat heeft mij aangezet om via het begrip Talent de werkende mens uit te dagen zijn/haar natuurlijke meesterschap te durven innemen." 

 

 

Caroline Smeenk 

Talent: Op zijn plek laten vallen
Opleiding: Beleid en management van de gezondheidszorg.
Ervaring: Ambtenaar, adviseur, programmamanager, coördinator in beleid, strategie, marketing en communicatie
in profit en non profit. 

Email: caroline@hettalentbedrijf.nl
Mobiel: 06-24882474

"Als gezondheidswetenschapper heb ik in mijn werkzame leven verschillende rollen vervuld; ambtenaar, adviseur, programmamanager en coördinator. Van stelsels en strategie tot bedrijfsadministratie en marketingcommunicatie. Gaandeweg kwam ik erachter dat een rode draad in al mijn activiteiten is, het begeleiden van mensen, klanten en collega’s in de uitdagingen waar zij voor staan. De afgelopen jaren heb ik dat steeds verder ontwikkeld, altijd in relatie tot de werkcontext. Want juist de dagelijkse praktijk maakt het voor mij relevant.

Mijn drijfveer is daarin tweeledig. Ik houd van organisaties en de (maatschappelijke) betekenis die zij hebben voor hun klanten, partners en omgeving. Ik hecht er daarom aan dat binnen organisaties keuzes ‘logisch’ zijn en altijd te verbinden aan het grotere plaatje. Daarnaast gun ik iedereen zichzelf als uitgangspunt te nemen en zich van daaruit te verbinden aan hun rol, werkzaamheden en de bijbehorende organisatie. Dit dient op de langere termijn altijd de mens en de organisatie."



Kees-Over-onsSchermafbeelding_2016-02-24_om_10caroline1maart