Gedachtegoed

Talent ontdekken, benutten en ontwikkelen = rendement

Mensen maken een bedrijf. Je ziet in elke bedrijfssituatie het karakter van de betrokken mensen terug. Ons gedachtegoed baseert zich daarom op 1 beeld voor zowel mens als bedrijf. Onthoud het zinnetje: ‘de mens is twee.’ Wat dus ook betekent: ‘een afdeling of bedrijf is twee’. De mens bestaat uit twee krachten: talent, als stuwende kracht en draak, als remmende. Het verschil tussen beide merk je in het effect dat je hebt op anderen én in wat je tot stand brengt. Als je vanuit je talent handelt, verhoog je de energie en heb je een positief effect. Je rendement is dus hoog. Maar je kunt ook te weinig doen of te veel. Dan handel je vanuit je drakenkant, verlaag je de energie en dus het rendement. Zo krijg je een eenvoudig verklarend model voor mensen én werksituaties:

  • Draak: te weinig, min-min
  • Talent: precies goed, plus
  • Draak: te veel, plus-plus

Wie zijn talent-in-1-woord ontdekt en zijn draken, doorziet zichzelf en kan zijn talent gericht benutten en ontwikkelen. In een team krijg je begrip voor elkaar en, nog belangrijker, iedereen kan doen waar hij goed in is en elkaar vandaaruit helpen.

Vertaal je dit beeld naar een afdeling of organisatie dan heb je het over een talentafdeling of talentbedrijf c.q. een drakenafdeling of een drakenbedrijf.

Zo herken je een talentafdeling of talentbedrijf

  • Een talentafdeling of talentbedrijf is ingericht op de ontplooiing van mensen. De cultuur heeft eigenheid en uniciteit als hoeksteen. De leiding haalt uit de mensen wat erin zit, de management- en HR-tools zijn dienend en verhogen de energie. Iedereen leert, groeit in zijn eigenheid en laat elk ander elk moment groeien waardoor de klant- en bedrijfswaarde gestaag groeit.

Zo herken je een drakenafdeling of drakenbedrijf

  • Een min-min drakenafdeling of min-min drakenbedrijf neemt genoegen met de beste bedoelingen. De cultuur is er een van toegeven. De leiding wacht af, de management- en HR-tools zijn amateuristisch en verlagen de energie. Iedereen is bang, houdt zich in en kijkt slechts naar elkaar waardoor de klant- en bedrijfswaarde daalt.
  • Een plus-plus drakenafdeling of drakenbedrijf schiet door in beheersingDe cultuur is er een van opleggen. De leiding stopt mensen vol, de management- en HR-tools zijn overheersend en verlagen de energie. Iedereen overdrijft en bemoeit zich met elkaar waardoor de groei van de klant- en bedrijfswaarde een zeepbel is.

Ieder mens, bedrijf, afdeling, instrument of voorval is een combinatie van talent en draak. Met dit gegeven ben je in staat razendsnel diagnoses te stellen in elke dagelijkse situatie. Door praktische kennis over energie en jezelf vergroot je je effect. Lees hierover meer bij aanpak.

 

 

 

 

 

 

De_mens_is_twee_kopieLandingsbaan_kopie